Skip to main content

Oxelösunds Båt & Motor sedan 1966

Ett företag med över 55 år i branchen!

1966 grundades Oxelösunds Båt & Motor AB av Ingemar Crona. Företaget köptes 1988 av Örjan Berg som redan 1974 hade börjat extraarbeta i företaget. Här finns det en erfarenhet, tradition, engagemang och en kontinuitet som är nästan unik i båtbranschen.

Med välkända varumärken, hög kvalitet och servicegrad tillsammans med ett  alltid personligt bemötande har gett många nöjda kunder och satt företaget på kartan på Östersjökusten.

2014 introducerades även husbilsförsäljning i företaget och 2016 gjordes det en utbyggnad för att klara när den nya verksamheten expanderade. Det blev samtidigt klart att Oxelösunds kommun ville bygga bostäder på företagets område, och efter en process på 2,5 år köpte Oxelösunds kommun anläggningen där Båt & Motor funnits i 50 år.

2018 beslutades det att dela upp verksamheten i en båtdel och en husbilsdel, samtidigt som det startades en process med generationsskifte. Båtverksamheten i Oxelösunds Båt & Motor flyttades till Fiskehamnen för att dela lokaler med Oxelösunds Båtvarv.  I samband med flytten tog sönerna Erik & Daniel Berg över verksamheten för att sköta den tillsammans med Daniel Josefsson som medhjälpare.

Den nya konstellationen är fokus på främst motorförsäljning, service, reparationer och förvaring av båtar med utombordare. Yamahas produkter är fortfarande huvudprodukten i motorförsäljningen och tillbehörsbutiken drivs av Oxelösunds Båtvarv.

Örjan Berg drev Oxelösunds Båt & Motor
under 30 år mellan 1988 och 2018.

Vi är auktoriserade Yamaha återförsäljare.

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor och information för dig som går i funderingar om att köpa nytt eller begagnat.

Aktuellt till salu

Håll koll på aktuella erbjudande och nyheter i vår blogg. Här hittar du även tillbehör och specialkampanjer.